Verkoopconcept ondersteunt consument in opkweken fruitboom

Fairplant geeft nieuwe wending aan verkoop reguliere fruitbomen en onderstammen

Kocht een consument ooit een plant, anno 2017 komt de verkoper daar niet mee weg. Het verhaal dat met het product gepaard gaat is belangrijker dan ooit. Veelzeggend was het thema van Plantarium, Stories, waarbij het verhaal áchter het product verteld werd. Fairplant speelt in op deze trend en heeft een manier gevonden om een nieuwe wending te geven aan de verkoop van reguliere fruitbomen en onderstammen.

Het bedrijf uit Emmeloord richt zich hoofdzakelijk op de in- en verkoop van onderstammen en fruitbomen. Belangrijkste doelgroep voor plantmateriaal zijn boomkwekers, die het plantmateriaal gebruikt voor doorteelt of veredeling. Het bedrijf levert daarnaast ook producten aan tuincentra en andere verkoopkanalen. Met het laatste product, de Baby Tree, richt Fairplant zijn pijlen direct op de consument en verkoopkanalen van de consumentenmarkt.

Doe-het-zelf-pakket
Het Baby Tree concept werd begin dit jaar geïntroduceerd. Een appel, peer, kers of pruim wordt aan de consument geleverd in een doe-het-zelf-pakket, inclusief bamboestok, voedingspil en geboortecertificaat. De koper kan hier vervolgens zelf mee aan de slag. Op de website yourbabytree.com kan hij zijn boompje registreren en vindt hij online animatiefilmpjes, voor het planten van de boom, tot aan het plukken van het fruit en het bakken van een appeltaart. De website bevat ook een webshop waar de boompjes gekocht kunnen worden. Met een persoonlijke boodschap in of op de doos kan de boom gebruikt worden voor geboortes, verjaardagen, verhuizingen en andere speciale gelegenheden.

Retail en geschenken
Naast de website zet Fairplant het product af richting de retailsector. Binnen deze markt wordt de Baby Tree verkocht als groencadeau of cadeau voor de doe-het-zelver. Baby Tree is daarmee een aanvulling op het moestuin-assortiment. Ook moet het de relatiegeschenkenmarkt bedienen. Als derde afzetkanaal richt Fairplant zich op de markt van relatiegeschenken. Hier wordt in samenwerking met relatiegeschenken leveranciers de Baby Tree afgezet richting bedrijven en overheidsinstellingen. Zo is het product ook geschikt als relatiegeschenk, maar ook als kerstpakket of eindejaarsgeschenk.

Bron: Boom in Business, december 2017

Slicer

Terug naar actueel